søndag den 8. marts 2009


TWILIGHT (2008), Catherine Hardwicke:

Bella Swan har altid været lidt anderledes end alle de andre trendy highschool piger. Og da hendes mor bliver gift på ny, vælger hun, at flytte fra Arizona, og tilbage til hendes far i det regnfulde Washington (staten).
Der krydses hendes veje men den fortrylende smukke Edward Cullen. Han forekommer hende både mystisk og fjern, men på samme tid inteligent og ikke mindst, så føler hun, at han ser direkte ind i hendes sjæl.
Bella forsøger at dykke dybere ned i hvem Edward Cullen egentligt er, noget der vil ændre hendes liv for altid.

Instruktøren bag teen-melodramaet Thirteen forsøger sig igen. Måske ikke ligefrem i samme genre, men dog alligvel inde for samme miljø og publikums-segment. Et felt der tilsyneladende passe Catherine Hardwicke godt, fordi dette er endnu en vellykket film.
Ja, ja, filmen har da på visse tidspunkter sine svagheder, den kommer bl.a. temmelig letkøbt over flere for historien vigtige emner, uden at jeg specielt vil fremhæve nogen. Desuden forstår jeg ikke helt måden filmen slutter på (eller rettere, er der noget at forstå? ligger den bare op til en 2'er?). Dog fungere den alt i alt glimrende, og den får virkelig en til at acceptere og momentalt forstå dette mildest talt anderledes "EMO" univers, selv for ældre generationer (vil jeg mene).
Jeg synes klart man bør se filmen, selvom genren og historien måske ikke forekommer lige tiltalende for alle, men fordi den i sig selv alligevel er ret unik og anderledes i forhold til, hvad man ellers har set. Måske er dens største problem dog bare, at den ikke tør at tage springet helt ud, og være helt igennem anderledes og nyskabende. Istedet følger den langt gennemgående visse foudbestemte alment accepterede konnotationer og film-genre begreber.
En "2008-must-see".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar