lørdag den 7. marts 2009


QUANTUM OF SOLACE (2008), Marc Forster:

I sin søgen efter hævn over døden af sin elskede (Vesper), fortsætter den hemmelige agent 007 a.k.a. James Bond (Daniel Craig) sin kamp mod korruption og internationale forbryder-netværk.
Mr. White (Jesper Christensen) er i  deres varetægt, men undslipper i hvad ender med at istedet at blive et attentatforsøg på M (Judi Dench). 
Bond forfølger den indfiltrerede agent, hvilket leder ham på sporet af Dominic Greene, verdenskendt udvikler af Green Technology, men som blandt andet også involverer CIA og kup-forsøg i Bolivia.

Wuhu, det er lykkedes dem igen (ved godt instruktøren er en anden, men teamet er jo stort set det samme). Egentligt er jeg ikke den store James Bond-fan, men med den nye epoke, med Daniel Craig som Bond, er filmene gået hen og blevet en vakse ægte actionversion. Den indeholder alle de elementer en god action film skal have. Det vil sige, bil-båd-fly-forfølgelser, piger (uden at det går op i sex og kærlighed), våben og eksplosioner, nærkampe traditionelle såvel som akrobatiske, magt, død, svigt, venner, fjender, og ja alt det der, jeg kunne blive ved.
Der ikke så meget andet at sige, end det her er top underholdning fra start til slut i velkendte omgivelser og personkarakteristika. Det ødelægger dog ikke filmen på nogen måde af den grund, tværtimod. James er vel bare den menneskelige version af de der superhelte-film (fx Spiderman, Batman, Superman), hvor vi ved helten ikke kan dø, ligegyldigt hvor sort det ser ud. Men de jo meget underholdende alligevel, ik'.
Det glæder mig især at dette ikke er en amerikansk produceret film, med hvad det nu medfører på godt og ondt. Den egnelske humor skinder til tider igennem, fx i taxa-scenen i Bolivia mellem Rene Mathis og chaufføren. Men også det faktum at filmen er filmet så magne autentiske steder, jeg kan faktisk slet ikke holde styr på, hvor mange lande Bond når at komme omkring i løbet af filmen.
Se den og bedøm selv, jeg glæder mig allerede til den næste.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar