mandag den 16. marts 2009

THICK AS THIEVES (2009), Mimi Leder:

Veteran-tyven Keith Ripley (Morgan Freeman) opsøger den berygtede og noget yngre, men bestemt ikke, inden for samme branche, mindre erfarne Gabriel Martin (Antonio Banderas).
Ripley har udtænkt et sidste job med henblik på endeligt, at tilbagebetale sin gæld til den russike mafia. Martin skal derfor hjælpe Ripley med at stjæle to berømte Faberge-æg fra de ellers ugennemtrængelige sikkerhedsforanstaltninger. But never trust a thief.

Filmen er lidt tynd, og jeg ved ikke om det er budgetet der er skrabet, men det virker udadtil lidt sådan (gammeldags). Ikke at selve historien ikke har nok kød på, fordi det burde den umiddelbart have. Historien er i sig selv kompliceret og indviklet nok, til at der kan komme en interessant og fangende historie ud af det. Ikke mindst er der en masse (deriblandt russike) navne at holde styr på. Men umiddelbart fristes man til at sige, "sorry, already seen that", "nothing new about that", mv. Altså det fristes man til i denne her version.
Og ikke at det endnu engang skal hives ind som et argument, men ja, det er endnu en kvinde der har forsøgt sig med et psykologisk thriller-drama, eller crime, som nogen også vil kalde genren. Mimi Leder har tidligere benyttet sig af Morgan Freeman talent, og hun er nok mest kendt for Deep Impact og The Peacemaker. Hvis det da er noget at være kendt for. Filmen virker for vattet (feminin) til, at sælge varen som værende en action-film til mændene. Men samtidig er den heller ikke psykologisk nok, til at henvende sig til det mere sufistikerede eftertænksomme publikum. Kort sagt der mangler noget. Desuden irritere det mig, at Antonio Banderas skal spille den her unge, lidt naive, og forførende tyv. Hallo, manden er 49 og måske endda mere egent som skurk, hvis det endelig skulle være.
Hmm, og ja alligevel har den fået middelkarakter (3 ud af 6 stjerner), hvilket dermed betyder jeg mener man kan få noget ud af at se den. Man skal bare ikke forvente sig det helt store, også selvom det er med altid velspillende Morgan Freeman og andre gode skuespillere på rollelisten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar