onsdag den 11. marts 2009


CADILLAC RECORDS (2008), Darnell Martin:

Willie Dixon (aka Cedric the Entertainer), vores narrative voice-over, reflekterer over tiden tilbage i 1940'erne, hvor han specielt forkuserer på samarbejdet mellem Leonard Chess (Adrien Brody) og Muddy Waters (Jeffrey Wright). 
Vi følger deres, men også andre amerikanske musiklegenders turbulente liv, som fx Little Walter, Howlin' Wolf, Etta James (Beyonce Knowles) og Chuck Berry. 
Leonard Chess og Muddy Waters historie uspiller sig omkring pladeselskabet Cadillac Records, samt sex, vold, drugs and rock'n'roll i 1950'ernes Chicago.

Jeg vil egentligt bare gøre det meget kort. Filmen er kedelig! Bum. Ikke nok med at den er alt for lang, så er selve plot'et simphelt alt for tyndt. Og når musikken så samtidig heller ikke brager igennem med den sjæl, saft og kraft, der kan forventes (ønskes) af netop et musikalsk drama, ja så lykkedes filmen altså bare heller ikke. Færdig. Amerikanske musik klenodier eller ej.
Uden at Darnell Martins CV, som forøvrigt ikke rigtigt består af andet end en pokers masse mere eller mindre ukendte amerikanske tv-serier, skal forhåndsdømme hende, så vil jeg nu, efter at have set filmen, dømme hende. Darnell Martins evner som henholdvis både instruktør og forfatter egner sig ikke til biograf formatet. Det minder faktisk om at sidde og se et langt afsnit af en kedelig amerikansk tv-serier.
Så medmindre du har en speciel hardcore interesse for Muddy Waters og 1950'ernes musik legender, så vil jeg ikke anbefale dig at se filmen. Eller forresten, selv hvis du er interesseret i Muddy Waters og 1950'ernes musiklegender, så lad være med at se den. Den version du bliver spist af med her kan kun skuffe. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar