søndag den 8. marts 2009


SOUL MEN (2008), Malcom D. Lee:

Soul forsangeren Marcus Hooks (John Legend) fra 'Marcus Hooks and The Real Deal' dør. De to nu aldrende back-up sangere Louis Hinds (Samuel L. Jackson) og Floyd Henderson (Bernie Mac), bliver bedt om, at optræde, til en reunion mindekoncert i The Apollo Theater.  
Efter ikke at have talt sammen i 20 år, bliver de modvilligt enige om, at rejse tværs gennem landet og deltage i mindekoncerten.

Dette her er vist en typisk såkaldt afro-american-komedie-film. Jeg vil ikke kommentere særligt meget på den, andet end at jeg i forlængelse af tidligere udtalelser ikke bryder mig om komedier generelt. Dette er et eksempel derpå. Den er simpelthen bare ikke sjov nok i mine øjne til at være sjov/en komedie.
Ikke at vi her bliver udsat for direkte dårligt skuespil eller kedelig historie, fordi henholdsvis Samuel L. Jackson og Bernie Mac bærer med deres hovedroller en hel del af filmen. Ligesom historien på sin vis er underholdende i sig selv.
Men i sidste ende fungerer det altså ikke alligevel. Handlingen er forudsigelig, og hele stilen er set før. Humoren ekstremt plat og spille på de velkendte klichéer. End ikke Isaac Hayes "gæsteoptræden", ala dem man ser i diveres amerikanske soap operas/serier på tv, giver respekt i mine øjne, da slet ikke efter hans moralske opgør med South Park-serien (men det vist en helt anden diskussion). 
Så alt i alt spild af tid. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar