søndag den 22. marts 2009


THE OMEN (2006), John Moore:

I Vatikanet observerer man en komet, som man er sikker på bekræfter "the eve of amageddon". Samtidig på et hospital har Robert Thorn, den amerikanske presidents gudsøn, netop fået beskeden om, at hans kone har mistet deres barn. Spiletto, en præst, foreslår Robert at tage imod et andet barn, der er uden forældre.
Robert acceptere uden hans konens viden. Umiddelbart efter bliver Robert udnævnt til ambassadør i London, og der viser det sig langt fra, at være et et hvilket som helst barn, de har taget imod.

Nu er genren ikke lige min favorit, og vil faktisk ikke sige så meget om denne filmen. Udover, at selvom skuespillet og midlerne (økonomien, og dvs filmens visuelle udtryk) ikke lige er verdensklasse, så fungerer det, hvis man da ellers kan se bort fra det, ganske udemærket.
Det er en indenfor genren medrivende historie, og med en passende slutning.
Desuden kan jeg lige tilføje, at det er et remake af filmen af samme titel fra 1976. Endnu et remake af en horror klassiker fristes man til at sige, fordi jeg har ladet mig hører at der er mange flere i vente af samme slags. Mestendel fordi der penge og publikum i det. Vi vil åbenbart endnu bedre effekter af splat, blod, torture porn, ja, kort og godt horror filmatiseringer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar