mandag den 10. august 2009

PUBLIC ENEMIES (2009), Michael Mann:

Dette er historien om den notoriske bankrøver, John Dillinger (Johnny Depp).
Under depressionen i 1930'ernes USA har den organiserede kriminalitet nået hidtil usete højder. Det skal der sættes en stopper for, og FBI sætter topagenten Melvis Purvis (Christian Bale) i spidsen for jagten på de notoriske bad guys med John Dillinger, Baby Face Nelson og Pretty Boy Floyd i spidsen.


Biografen havde solgt mig salens nok eneste ødelagte sæde, der var et fucked op indeklima (grundet dagens høje temperatur udenfor, gætter jeg), og der var en elendig lyd fra nogle skrattende højtalere, hvilket kom til øre, hver gang volummen ikke overdøvede det.
Men det skal selvfølgelig helst ikke påvirke min opfattelse af filmen.
Overordnet er det bund solid thriller, med kvalitets skuespillere, flotte billeder, underlægningsmusik og lydeffekter. Hvilket i høj grad giver stemning og miljøet karakter. Og de store veteranbiler og maskingeværsalver kan man som bekendt ikke få nok af som mand.
Imidlertid når det ikke op på det niveau, hvor man føler sig underholdt på det samme høje niveau fra filmens start til slut.
Faktisk er den til tider umådeligt langsomt kørende og ligegyldig.
Omvendt reder flere af de vellykkede scenere det tabte. Der undrer mig dog at Michael Mann ikke har boret mere i Melvis Purvis selvmord, eller fremstillet ham mere tydeligt, som et splittet eller plaget individ i sit job.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar