søndag den 30. august 2009

SHIFTY (2008), Eran Creevy:

Shifty, en ung pusher fra Londen, finder sit liv ude af kontrol efter hans bedste ven Chris netop er vendt tilbage. Og en spiral af udheldige hændelser opstår lige efter hinanden .

Debutant film af Eran Creevy, som både har skrevet og instrueret. Og jeg må indrømme, at jeg egentlig kun faldt over filmen pga citatet på dvd covered "Cracking... makes Rock'n'Rolla look like a fairytale". Og det måtte den jo så bevise.
Påstanden i citatet viste sig da også ikke at være andet end jeg frygtede, nemlig et velkendt salgstrick. Typisk skal man netop ignorerer diverse stjerner og citater, hvis de findes på forsiden af et dvd cover. Det siger bare noget om, hvor mange midler man skal bruge på at "sælge" filmen, som åbenbart ikke kan sælges af "naturlige" veje.
Filmen var ikke direkte ringe, hverken håndværksmæssigt eller hvad plottet angår. Men den var kun momentvis underholdende i sin helhed og ikke specielt nyskabende på nogen måde. Måske lige udover der for en sjælden gangs skyld er tale om en muslimsk/arabisk person i hovedrollen. Grunden til fairytale-stemplet på Rock'n'Rolla er at Shifty i modsætning skal forestille at være the real deal på et mere autentisk og realistisk niveau. Det lykkes dog bare i ikke helt efter hensigten (måske pga det begrænsede budget kan man håbe).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar