tirsdag den 18. august 2009

JULIA (2008), Eric Zonca:

Julia (Tilda Swinton) er en alkoholiker. Hun mister sit job, som ejendomsmæler, og til et AA møde træffer hun sin nabo, Elena, der er en forstyrret Mexikansk kvinder.
Elena taler om en masse penge hun har, og om hendes søn, som er blevet fjernet fra hende. Elena ønsker Julias hjælp, til at kidnappe drengen for hende, og med løftet om masser af penge tager en desperat Julia jobbet på sine skuldre, selvom hun er oppe imod alle odds.

Hmm, filmen er lidt en blandet fornøjelse, og jeg er villig til at forstå, hvis andre får mere ud af filmen end jeg gør. Ikke desto mindre mener jeg ikke filmen er helt vellykket, og det på trods af en ellers (altid) velspillende Tilda Swinton (som også forstår at vælge sine roller) i hovedrollen.
Filmen er ikke-vellykket forstået på den måde, at jeg ikke rigtigt forstår, hvor den vil hen, hovedpersonens handlinger, og ikke mindst måden filmen slutter på.
Men måske er det en kvinde ting, sådan noget med moderfølelser og alt det dér vi mænd ikke kan sætte os ind i. Plottet udfolder sig med tiden og der er ikke brugt speciel effects eller andre former for speciel kamerateknik eller lignende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar