torsdag den 13. august 2009

PUSH (2009), Paul McGuigan:

Nogle mennesker kan flytte ting med tankerne. Andre kan se fremtiden. Enkelte kan trænge ind i din hjerne.
Ti år tidligere ser Nick Gant sin far blive myrdet af et U.S government agency ledet af Henry Carver (Djimon Hounsou). Farens sidste ord til Nick, er om en pige (Dakota Fanning), der en dag vil give ham en blomst, og at han må hjælpe hende.
Da pigen, Cassie, opsøger Nick, må de bruger hver deres talent og stå sammen i et forsøg på at slippe bort the agency for evigt.

Paul McGuigan er instruerede også Lucky Number Slevin, hvilket var en vellykket film. Den var både underholdende og original.
Det samme kan man godt tillade sig, at sige om Push. Og alligevel ikke. Filmen balancere nemlig på kanten med at skulle være underholdende og samtidig original. Det originale kan man dog ikke tage fra filmen. Filmen er hverken en superhelte film eller en action film.
Underholdende er filmen bestemt også, og den giver en mulighed for selv at skulle tænke. På trods af de mange twists bliver plottet ikke serveret på et guldfad, som man ser de i så mange andre thrillere.
Omvendt føles grunden til dette at plottet måske netop ikke er helt gennemtænkt til at kunne klare denne udspecificering. Men filmen er seværdig. Man skal dog bare være villig til at se bort fra visse elementer. Fx om man bare uden videre kan sprøjte sojasovs i armen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar