søndag den 9. august 2009

CITY OF MEN (2007), Paulo Morelli:

De to venner Acerola og Laranjinha kommer fra en af Rio's mange favela'er. Laranjinha fylder snart 18 år, og fortæller Acerola, hvor meget han savner sin ukendte far. Acerola, der selv lige er blevet far, husker heller ikke sin egen far, så han kan tydeligt sætte sig ind i følelsen.
I forsøget på at opsporer Laranjinhas far, opdager de to venner imidlertid ting om deres manglende fædre, der vil ændrer deres venskab for evigt.

City Of Men (som udspringer af en Tv-serie af samme navn) minder i høj grad om City Of God på mere end bare titlen. Alligevel kan de på ingen måde sammenlignes. City Of Men er fx langt mere traditionel, ligesom volden heller ikke på samme måde er i fokus.
Men det ændrer ikke ved at det er dejligt med en international film, hvor der ikke bliver talt engelsk.
Skuespilkvaliteten er dog altid svær at bedømme, når der bliver talt et fremmedsprog. Fremmedsproget og det at man befinder sig on location (i favela'en), giver samtidig filmen en eller anden form for autencitet og nærmest dokumentarisk effekt.
Slutningen og den mere konventionelle stil gør imidlertid, i mine øjne, filmen middelmådig og ikke er mere end underholdende i selve momentet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar