torsdag den 12. februar 2009


THE BOY IN THE STRIPED PYJAMAS (2008), Mark Herman:

En velhavende tysk familie under 2. Verdenskrig, bestående af (hovedpersonen) Bruno og hans ældre søster, mor og far, flytter på landet, hvor hans far er blevet sat til at bestyrre en kz-fangelejr.
Men Bruno keder sig forfærdeligt uden venner, og forstår ikke helt hvad det foregår omkringham , eller hvilket erhverv hans far egentligt besider.
En dag, hvor Bruno begiver sig på opdagelse væk fra det kedelige hus, finder han en jævnaldrende legekammerat, Leon, sidende i en strippet pyjamas bag indhegningen, "hvor de mærkelige lokale bønder bor".

Endelig, endelig, har man lyst til at sige, godt skuespil af et barn er en sjældenhed, men her lykkedes det. Hvilket også er essentielt for filmen lykkedes, eftersom det er Bruno, som hovedperson, der bærer filmen. Filmen portrætterer hvor smukt og uspoleret naivt et barns hoved fungerer.
Desuden kommer den ud med et overordnet budskab på en ny og anderledes måde, heldigvis uden at det kammer over hollywood-flødebolle sentimalitet på noget tidspunkt. Bestemt en film der er seværdig, den rører virkelig ved noget i én.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar