onsdag den 25. februar 2009

THE TRANSPORTER 3 (2008), Oliver Megaton:

To personer bliver fundet døde, da de har åbnet et par tønder ombord på det skib de tror transportere alkohol.
Bagmanden, Johnson, afpresser et ukrainsk regeringsmedlem til netop at give adgang for disse skibe med giftigt affald ombord, ved at kidnappe hans datter Valentina.
Frank Martin (Jason Statham) bliver, mere eller mindre ufrivilligt, efter vennen Malcoms død, draget ind i endnu et hæsblæsende kapløb af en mission at være, bag rettet i sin Audi. Som erstatning for sin afdøde ven, bliver Frank nu sat til, at transportere Valentina fra Marseilles til Odessa ved Det Sorte Hav.
Missionen er farlig, og han må passe på med ikke endnu engang, at blande personlige følelser ind. For som Frank siger; "Never break the rules!"

Så er vi her igen, for tredje gang, på vej ned af landevejen, ind og ud mellem billerne, op og ned af bakkerne, for fulde gardiner, med Frank bag rettet i sin evigt funklende sorte konstant spindende maskine (Audi), somregel med nogen efterfølgere lige bag sig. Btw, læg mærke til kampen mellem de sorte tyske super-biler og de fransk svag-pisser-biler, haha.
Dette er Luc Besson-action når det er bedst. Action-scenerne behøver ikke være lige gennemførte hver gang. Sådan set i forhold til historien, bare de er der.
Der findes flere eksempler på scener, der hverken er realistiske i filmen, eller ladsiggørligt ude i den rigtige verden. Fx scenen, hvor Franks bil bliver stjålet, og han må tag forfølgelsen op på en BMX-cykel, men som altså ender ud i, at han sparker chaufføren ud flyvende igennem sideruden. En siderude som ikke er smadret i de andre scener.
Desuden er den super smukke pige, Valentina (Natalya Rydakova), også et typisk Luc Besson-aftryk. Efter sigende skulle denne eksil-russiske frisør være blevet spottet af Luc Besson i New York, da hun krydsede gaden. Og nej, hun spiller faktisk heller ikke særligt godt, men så er det da forklaringen i det mindste.
Men, hvis man kan se bort fra en haltende historie, så kan man sagtens se filmen. Den byder på vilde og opfindsomme action-scener, og bil-stunts du slet ikke vidste fandtes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar