lørdag den 16. januar 2010

SURROGATES (2009), Jonathan Mostow:

I en nær fremtid ser verden helt anderledes ud, end den gør i dag. Stort set alle mennesker har en robotiseret gengivelse af sig selv og holder sig indendøre.
Da der sker et mystisk mord må FBI-agenten Greer (Bruce Willis) afbryde kontakten til sin robot og selv tage affære.

Filmen er tilsyneladende (var jeg ikke klar over inden jeg så filmen) baseret på en tegneserie af Robert Venditti og Brett Weldele. Et forhold filmen efter sigende ikke er synderlig interesseret gøre brug af. Tegneserien er et spændende science fiction-univers, med mange filosofiske perspektiver. Mens filmens thrillerplot ikke er vider sindsoprivende.
Fx at konen er blevet fuldstændig afhængig af sit nye, smukkere surrogat-jeg og ser sit kødelige selv som andenrangs. Eller fx den frygtelige forestilling at soldater ved hjælp af surrogater nu kan føre oversøisk krig fra militærbasens trygge styreenheder, misser filmen også fuldstændig at forfølge. I stedet løber Bruce Willis videre i en velkendt kamp mod tiden for at redde menneskeheden fra den totale død.
Willis er i sit es, men hverken hans plastiklignende, blonde surrogat eller den mørbankede, skaldede version af kød og blod kan forhindre filmen i blot at være endnu en 'whodunit'-thriller om en strømer, der optrevler en forbrydelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar