søndag den 31. januar 2010

ADAPTATION (2009), Spike Jonze:

Arbejdet med manuskriptet til 'The Orchid Thief' kører slet ikke for forfatteren Charlie Kaufman. Han lider af skriveblokering, seksuelle frustrationer og manglende selvtillid. Imens kører alt som smurt for hans sorgløse, men langt mindre begavede tvillingebror Donald.

Adaptation er muligvis den bedste film jeg nogensinde har set. Film er en leg, men på samme tid dybt seriøs. Et sanseligt mesterværk, der udover at lære os om planter (mennesker) samtidig indeholder så mange andre aspekter. Aspekter der med garanti bliver synligere for hver gang man (gen)ser den. Desuden er filmen på alle måder velspillet, især Nicolas Cage kan fremhæves i rollen som tvillingebrødrende Chalie og Donald Kaufman.
Spike Jonze, der tidligere har optrådt i MTV’s vilde drengerøvsserie Jackass, og har instrueret musikvideoer for blandt andet Fatboy Slim og The Chemical Brothers er en sand mester. Yderligere er manuskriptet af den uhyre dygtige Charlie Kaufman, der også har stået bag perler som Eternal Sunshine of The Spotless Mind. Adaptation er et sandt (overset?) mesterværk, som absolut burde ses af alle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar