søndag den 27. december 2009

SHERLOCK HOLMES (2009), Guy Ritchie:

Detektiven Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) har en hjerne ud over det sædvanlige, men holder sig heller ikke tilbage for at springe igennem vinduesruder og uddele øretæver i bar overkrop!
Sammen med krigsveteranen Dr. Watson (Jude Law) optrevler den berømte detektiv en skummel plan, der truer med at bringe Victoriatidens Storbritannien i knæ.

Fuck anmeldelser og gamle historiebeskrivelser af hvordan Sherlock var og bør fremstå før han er den korrekte karakter. Dårligt spillende Rachel McAdams, krum eller lige pibe, uanset så er der er bare et eller andet ved Guy Ritchies film, som thriller mig.
Man kan se alle hans film igennem og finde elementer, som går igen. Forskellen denne gang er at denne filmen, i mine øjne, er hans første rigtige mainstream film. Hvilket filmen desværre også bærer lidt præg af, i form af lidt for meget folkelig-populær-spiselighed. Forstået på den måde at der ikke må være for meget psykologi eller underbevidst handling. Alt skal udpensles. Derudover kan de mange små gimmicks/one-liners, hvor (biograf)salen lige skal rystes lidt op af stolen, så det ikke bliver for dystert eller seriøst det hele, godt blive lidt for folkeligt i længden.
Når det er sagt, så det alligevel sjovt at se, hvordan Guy Ritchies stil nu er blevet mainstream. For det er nøjagtigt de samme virkemidler som han altid har brugt. Især valget af skuespillere (Mark Strong er den nye Jason Statham), håndkampscenerne og hele scenografien, miljøet og ikke mindst rulleteksterne er for fede (fatter virkelig ikke folk som, ja, løber ud af biografsalen, mens rulletekstbillederne stadig kører på lærredet).
Glæder mig til 2'eren og generelt bare mere fra Guy Ritchies side.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar