søndag den 8. november 2009

DRAG ME TO HELL (2009), Sam Raimi:

Bankrådgiveren Christine kommer i et dilemma, da en ældre, mystisk dame kommer ind i banken og beder om udsættelse på sit huslån. Skal hun følge sit hjerte og hjælpe den gamle dame - eller skal hun imponere sin chef og følge bankens regler?

Dette er på ingen måde et filmisk mesterværk, hvis du spørger mig. Jeg keder mig noget så forfærdeligt. Blandingen mellem horror og parodi, som ellers har fået anmeldere op ad stolene af begejstring, er for mig filmens svaghed.
Selvom Raimi tager udgangspunkt i den super corny B-film-genre, som især er velkendt fra gyser/horror genren, med alt hvad det indebærer af bombastiske effekter på både lyd- og billedside, så bliver det altså ikke et vellykket resultat, når man på den måde sætter sig mellem to stole. Det bliver faktisk helt og alt desles uinteressant fra enhver tænkelig vinkel, og især på det psykologiske plan. Den overspiller alle (gyser) elementerne, så meget, at det nærmest bliver (tragi)komisk.
Når jeg ser gyser/horror film, og rent faktisk bare film generelt, så tænker jeg rationelt, forstået på den måde at personernes handling, så vidt muligt, skal være rationelt motiveret. Jo mere realistisk filmen er, desto mere kan jeg relatere til den. Og troværdighed er i høj grad vigtigt, for at det bliver en vellykket film, hvis du spørg mig. I komedier kan det give sig til udtryk i, at en person kan kung fu i én scene, fordi det lige er sjovt, og tyve minutter senere kan de ikke forsvare sig mod en overfaldsmand. Hvilket virker modsigende.
Drag Me to Hell minder nok allermest om film a la Friday the 13th, som altså intet har med rigtige gyser/horror film at gøre. Musikken skulle da måske lige være det eneste, som forsøger at holde niveau (stemning oppe).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar