fredag den 16. oktober 2009

THE TAKING OF PELHAM 123 (2009), Tony Scott:

I New York sættes metroens kontrolcenter på den anden ende, da en bande af kriminelle kaprer to fyldte togvogne i en tunnel og forlanger 10 millioner dollars inden for en time. Ellers ruller der hoveder – én passager per overskredet minut! Dagens ufrivillige helt bliver vagtleder Walter Garber (Denzel Washington), som togpiraternes melodramatiske anfører Ryder (John Travolta) insisterer på at sludre med over radioen.

Dette er endnu en Hollywood-genindspilning, men måske rent faktisk en af de mere oplagte. Romanen "The Taking of Pelham One Two Three" blev første gang filmatiseret i 1974, som en tight, effektiv 70'er-thriller. Og det er bestemt ikke nogen dum idé at modernisere historien om en bande kyniske forbrydere, der tager en subway-togvogn som gidsel, og kræver en stor løsesum af New Yorks borgmester.
Det vil altså sige, at så er resten op til instruktørens og skuespillernes evner.
Filmens første time lever da også op til forventningerne, men derefter går går luften langsomt ud af ballonen. Der er grundlæggende tale om et solidt, men også yderst forudsigeligt gidseldrama. En film hvor det eneste plus er, at Denzel Washington og John Travolta skinner flot igennem. Filmen bliver mere medrivende og intens takket være disse 2 fremragende skuespillere. Tony Scott har lavet mange bedre film, og selvom det er ham og Washington's fjerde film sammen, er Taking of Pelham 123 den svageste.
Faktisk kører filmen efter min mening, for at blive i metaforerne, lidt af sporet til sidst. Hvilket er ærgerligt, da det trods alt er det sidste indtryk filmen efterlader hos én.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar