fredag den 1. maj 2009

UNDERWORLD: RISE OF THE LYCANS (2009), Patrick Tatopoulos:

Vi befinder os i middelalderen, hvor kampen står mellem de aristokratiske vampyrer, med Viktor i spidsen (Bill Nighy), overfor den første klan af vareulve.
Da den første Lycan, Lucian (Michael Sheen), kommer til verden. Han er halvt menneske halvt vareulv. Viktor bruger Lucians inficerede blod, sult og bid, til at lave flere lycans, udødelige slaver i menneskeform.
Det står dog hurtigt klart for Lucian, at han ikke kan blive ved med at se sine artsfæller lide på den måde. Med hjælp fra Viktors datter, Sonja, som uden andres viden, med tiden, er blevet Lucians elskerinde, starter han et oprør.

Øv øv, der blev jeg skuffet. Måske nok allermest fordi jeg havde forventninger om noget mere og bedre. Men taget i betragtning af tendensen i Underworld: Evolution, så burde jeg måske nok have luret den. Nemlig at den er gået fra et spændende univers og historie i Underworld, til intetsigende stunts og actionscener med en forudsiglig historie her i Underworld: Rise of The Lycans.
Der er selvfølgelig kommet en ny instruktør på i forhold til de to andre film, hvilket gør at filmen alene af den grund ikke kommer til at ligner de andre to. Alligevel har man forsøgt sig med flere af de samme figurer (roller), fx Lucian, Viktor, Tannis, og Raze. Ligesom historien allerede var blevet introduceret for os som flashbacks i Underworld.
I mine øjne mangler filmen især at fremstille det Romeo & Julie-agtige kærlighedsforhold mellem Lucian og Ronja.
Som ren kick-ass action special-effects drenge røvs underholdning med tendens til at ligner Lord Of The Rings i flere af scenerne, holder filmen vel meget godt. Og det reder den da også et hjerte på i sig selv i min bedømmelse. Er men ikke til nogen af de ting, så bør man holder sig langt væk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar