fredag den 15. maj 2009

REVOLUTIONARY ROAD (2008), Sam Mendes:

Parret April (Kate Winslet) og Frank (Leonardo DiCaprio) er på hver deres måde kørt fast i deres liv i 1950'ernes USA. Det beslutter de sig for at gøre noget ved, og April og Frank planlægger en tur til Frankrig. Men også denne drøm har en pris.

Utroligt godt skuespil af både Kate Winslet og DiCaprio, slet ingen tvivl om det. To desperate skæbner balancerende på den fine grænse mellem lykke og selvbedrag. Omvendt er der stort set heller ikke andre medvirkerende. Eller jo, det er der selvfølgelig. Men filmens plot er udelukkende centreret omkring de to hovedpersoner (deres skuespil). Hvilket i mine øjne gør filmen alt for langsommelig og ensformig. Yderligere tror jeg ikke helt jeg forstår slutningen.
Sam Mendes har for længst skrevet sig ind i historiebøgerne, med den fantastiske American Beauty, og gangsterdramaet Vejen til Perdition, og senest krigsfilmen Jarhead. Denne film lever imidlertid ikke op til forventningerne. Måske er det fordi, at filmen, som er baseret på Richard Yates meget bog af samme navn, netop holder sig lidt for tro i forhold til bogens plot. Det kræver altså bare et eller andet ekstraordinert, at gøre Post-war tiden i 50'ernes USA interessant, hvis du spørger mig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar