mandag den 18. maj 2009

THE BURNING PLAIN (2009), Guilmermo Arriaga:

Den 16-årige Mariana bor i en mexicansk grænseby bor sammen med sine forældre, der glider længere og længere væk fra hinanden.
I Portland bor Sylvia (Charlize Theron). Hun arbejder på en fin restaurant, men en dag opsøges hun af en mand, der ripper op i hendes fortid og ændrer alt.
Syd for Portland har to mennesker en hemmelig affære, der får alvorlige konsekvenser. Og et helt andet sted bor en pige, som vil gøre alt for at hendes forældre finder sammen igen.

Forvirret? Jamen det er der også god grund til at være. Filmen er en række af forskellige historier, der ikke umiddelbart giver mening. Men i takt med filmens udvikling (hjælp) får disse historier mening og bliver med tiden sammenkoblet til en sammenhængende historie.
Dette må netop betragtes som værende filmens styrke. Plottet er følelsesladet og intenst. Desværre går filmen alt for langsomt, og man mister interesse i at følge med på samme intense niveau, som filmen kræver.
Instruktøren er ingen ringere end manuskriptforfatteren til film som Babel, 21grams, Amores Perros, hvilket filmen i sin stil i høj grad bærer præg af.
Men måske skulle Guilermo Arriaga alligevel holde sig til at være manuskriptforfatter og ikke instruktør. Med en kvalitets instruktør kunne filmen have været på højde med de ovennævnte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar