onsdag den 22. april 2009

WHAT JUST HAPPENED (2008), Berry Levinson:

Vi følger én uge af Bens (Robert De Niro) liv. Han er en magtfuld Hollywood producer, der blandt andet kæmper med en konstant anspændt instruktør (Michael Wincutt), som skal redigere slutningen af hans film om, en skuespiller (Bruce Willis) og hans agent (John Turturro), fordi Bruce er mødt op til den nye film med et stort fuldskæg, og sin seneste ex-kone, som Ben stadig elsker, der måske har en elsker.
Men kan Ben holde tungen lige i munden og selv følge med?

Filmen er inspireret af Art Linsons (stor Hollywood producer) personlige biografi, og giver måske af samme grund et meget godt billede, altså på godt og ondt, af hvordan branchen rent faktisk fungere. Og jo, jeg er selvfølgelig klar over, at der er tale om film, endda en komedie, hvor ting langt fra er realistiske på den den måde. Tvætimod. Men forstået på den måde, hvad man som big time hollywood producere går op i (i og ude for arbejdet, eller er der overhovedet forskel?), og skal tage sig af.
Komedie-genren er ikke i top hos mig, og filmen er da heller ikke i specielt morsom faktisk. Tror måske man skal færdes i de kredse, før man helt forstår alle jokes'ne og klicherne. Men alligevel kan man ikke komme udenom, at den til en vis grad er velspillet og underholdende, uden man dog skal forvente sig det store.
Der er ikke altid logik i hvilke film der udkommer direkte på DVD, og hvilke der går i biografen. Men i dette tilfælde giver den direkte DVD-udgivelse mening. Den er på ingen måde en must-see film.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar