tirsdag den 14. april 2009


THE SPIRIT (2008), Frank Miller:

"Rookie" betjenten Denny Colt, bliver brutalt dræbt, men genopstår på forunderligvis. Han er dog langt fra den samme person som før. 
Fast besluttet i troen er han blevet den maskeredre hævner, Spirit, en helt byen længe har manglet, en helt vis mission det er at rense Central City for det kriminelle afskum det gør byen usikker.
Spirit kommer hurtigt på sporet af superskurken Octopus (Samuel L. Jackson), som har planer om at udslette hele byen og alle der kommer i vejen for dette.

Umiddelbart burde man have store forventninger på forhånd til denne film. Ikke alene fordi det er en Frank Miller film, men også fordi den er ud af en Sin City- og 300-serie (ikke at der en nogen sammenhæng ellers, eller at der for den sags skyld er tale om en decideret serie), hvor man optager skuespillerne op mod en grøn skærm, hvorefter man tilfører liv, ved hjælp af computeranimering.
Desværre er filmen i mine øjne noget af en rodet forestilling. Det fungerer simpelthen ikke i det lange løb. Hvor er historien, fristes man til at sige? Den manglende historie og mærkværdige vaklen mellem at ville være en (tegneserie)komedie og et seriøst actionunivers, gør filmen overkarikeret, og får den til at fremstå tegneserie-agtigt, altså på den negative uncool måde vel og mærke. 
Bevares, den er æstetisk flot, med en super kombination af farve- og vinkel-valg, og alt det der. Som gør at man som tilskuer tydeligt fornemmer, at man befinder sig i et tegneserieunivers på mange forskellige måder. Yderligere er der flotte damer, fx i form af altid sexede Eva Mendes og Scarlett Johansson. 
Men ja, alligevel sidder man altså tilbage men den her følelse af at være blevet skuffet. Den burde ikke rates særligt højt, men scenografien reder en helt del hos mig. Og kan kun sige, kom igen Frank Miller, men hent lige assistance udefra en anden gang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar