søndag den 19. april 2009

KILLSHOT (2008), John Madden:

Den følelseskolde Armand Degas a.k.a. The Blackbird (Mickey Rourke), med indiansk afstamning, fungerer som hitman for mafiaen. Han efterlader ingen vidner til sine hits, og de der har set hans ansigt må dø, uanset deres baggrund.
Armand skyder imidlertid den forkerte under hans seneste hit, og er nu på flugt fra sin egen arbejdsgiver. Her støder han på den psykopatiske og unge nybegynder, Richie Nix, som kan tilbyde ham $ 10.ooo, hvis han hjælper ham med et job.
Jobbet går dog ikke som forventet, og Carmen og Wayne Colson (Thomas Jane) for begge set deres ansigter.

Denne Elmore Leonard (Get Shorty, Jackie Brown) historie har efter sigende været undervejs som film i flere år, med diverse forskellige tiltænkte instruktører og skuespillere, uden at det er endt ud i reele optagelser af den grund. Men nu er den her, og det bæger måske lidt præg af dette. Nemlig at den ikke helt har fået det budget og cast den havde fortjent.
Men sådan historie-mæssigt er det en rigtigt god og underholdende film, som jeg ikke helt kan forstå ikke er gået i biograferne når man tænker på, hvor meget andet bras der går istedet. Men det hænger som regel ikke logisk sammen på den måde.
Især Joseph Gordon-Levitts rolle som psykopatisk white-trash massemorder er genial. Eller bare karakterne generelt er interessante. Thomas Jane som Wayne Colson har også en stor stjerne hos mig.
Desværre mangler den bare lige det der ekstra, et overraskende element, eller noget der kan give den en merbetydning. Der er for meget kliché, forudseenhed, genre-genkendelighed over den. Noget en Quentin Tarantino (Jackie Brown) nok bedre kan end John Madden. Uden det skal lyde somom John Madden ikke har gjort et hæderligt forsøg, fordi det har han bestemt.
Overset fed action-trhriller, men ikke absolut must-see.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar