fredag den 17. april 2009

IN THE ELECTRIC MIST (2009), Bertrand Tavenier:

Dave Robicheaux (Tommy Lee Jones) er en Cajun Iberia Parish Deputy, som kæmper med sine indre dæmoner.
Dave er igang med at opklare mordet på en lokal luder, som han linker til New Orleans mafiabossen Julie Balboni a.k.a. Baby Feet (John Goodman).
Yderligere, da Dave stopper den berusede/psykotoiske film-stjerne, Elrod Sykes (Peter Sarsgaard), begynder han at mumle, omkring det her lig han har fundet i the Atchafalaya Swamp.
Liget er af en sort mand, som Dave så blive murdet 35 år tidligere.

Ja, handlingen er en meget kompliceret sag i sig selv, og derfor lidt svær at koge ned. Desuden vil jeg råde folk til at se den med danske tekster af samme grund, ikke mindst fordi den karakteristiske sydstat accent kan volde visse forståelsesproblemer (lesson learned).
Men når det er sagt, så bæger filmen tydeligt præg af at være baseret på en bog. Det er ikke altid en god ting, men heller ikke nødvendigvis dårlig. I det her tilfælde synes jeg imidlertid det af tale om lidt af begge dele, fordi nogen gange fungere det andre gange ikke.
Fx er miljøet virkelig godt overført, fordi man fornemmer tydeligt atmosfæren man forsøger at bygge op fra bogen (har ikke læst bogen, så kan i princippet ikke vide det). Desuden er Tommy Lee Jones nærmest selvskrevet til rollen og forøvrigt altid velspillende.
Alligevel føler jeg ikke helt vi kommer ind til Daves indre dæmoner, ligesom hele historien bliver fortalt lidt overfladisk, på trods af plotet er der til en god fortælling. Det bliver meget hurtigt til en kliché-fortælling, og noget man som publikum føler man har set før. Dette behøver dog ikke gøre det til en dårlig film af den grund.
Men fin film, dog næppe en keeper i dvd-samlingen (den er udkommet direkte på dvd).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar