fredag den 17. april 2009


BATTLE IN SEATTLE (2007), Stuart Townsend:

Det er november 1999, og fem historiske dage i forbindelse med WTO møderne i Seattle, hvor 10.ooo af demonstrerende går på gaderne i protest.
Vi følger "slagets" gang set fra flere forskellige personers synspunkt. Det drejer sig bl.a. om de fire demonstrerende Django (André Benjamin), Sam, Lou (Michelle Rodriguez) og Jay, der har hver deres baggrund, men er forenet med det fælles mål, om at blive hørt og gøre en forskel i verden. Journalisten Jean (Connie Nielsen). Paret Dale (Woody Harrelson), der politimand, og Ella (Charlize Theron). Seattles borgmester Jim Tobin (Ray Liotta). Og flere andre.

Dette er Stuart Townsends, som forøvrigt er forlovet med netop Charlize Theron, debut som intruktør. Yderligere er han også krediteret som producent og manuskriptforfatter, hvilket i sig selv som debutant må siges at være noget specielt (ikke at det ikke er set før, fordi det er dét, men mere fordi det er den kaliber som det er).
Først og fremmest kan jeg ikke helt forstå hvorfor den ikke er gået i biografen, fordi det er netop den her slags film, der efter min mening i høj grad mangler. Den her film kan rent faktisk lærer os noget, da den både er samfunds aktuel og tankemæssigt provokerende. Omvendt kan jeg måske også godt give svaret på, hvorfor den ikke gik i biograferne, fordi handlingen går desværre istå efter 1time og 20min (den vare 1time og 40min), og det er som bekendt ikke nok til en biograffilm, som jo helst skal være "underholdende" fra start til slut, og det er som oftest 2timer.
Hvilket faktisk er lidt ærgerligt, fordi filmen har ellers meget godt fat i den lange ende, både hvad angår virkemidler og historie.
Det fjerde hjerte har den dog udelukkende fået på grund af temaet, som virkelig er overset globalt, selvom det burde vedkomme os alle (verdenssamfundets borgere).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar